Lappilehti
12.5.2022

Hal­ti­tun­tu­rin huiputus

Kil­pis­jär­vi
Lappilehti

Hal­ti­tun­tu­rin huiputus

Hal­ti­tun­tu­ri on huip­pue­lä­mys myös kesällä. Kil­pis­jär­vel­tä Haltin voi val­loit­taa Norjan kautta päivässä. Haltin poh­jois­puo­lel­le Guo­las­jär­ven tun­tu­riy­län­göl­le Kil­pis­jär­vel­tä on ajomatkaa noin 130 km. Jo kolmen tunnin automatka Kil­pis­jär­vel­tä on elämys: alkumatka vuo­no­tie­tä Bir­ta­var­reen, mistä alkaa jyrkkä ja mutkainen nousu tunturiin. Matkan varrelle jää kyliä, hylättyjä ku­pa­ri­kai­vok­sia ja tun­tu­riy­län­köä, jolla lampaat ja porot lai­dun­ta­vat.


Guo­las­jär­vel­tä Suomen kor­keim­mal­le kohdalle on noin seitsemän ki­lo­met­rin tiukka mutta pal­kit­se­va nousu Hal­ti­tun­tu­rin päälle. Ra­ja­pyy­kin 303B vierellä on kuuluisa Haltin kirja, johon val­loit­ta­jat kir­joit­ta­vat nimensa ja jär­jes­tys­nu­me­ron­sa. Maasto on vaativaa, rinteet ovat ki­vik­koi­set, joten Halti kannattaa val­loit­taa suur­tun­tu­rei­den vaih­te­le­vat olo­suh­teet tuntevan pai­kal­li­sen oppaan johdolla. Guo­las­jär­ven jyrkkä ja mutkainen vuo­ris­to­tie on ajo­kel­poi­nen yleensä hei­nä­kuus­ta syyskuun alkuun. Ke­sä­kuu­kausi­na­kin on va­rau­dut­ta­va lu­men­tu­loon ja tun­tu­ri­su­muun, joka vie nä­ky­vyy­den niin, ettei juuri ne­nän­pää­tää­kään erota. Guo­las­jär­vi – Halti -reittiä ei ole merkitty maastoon.

Hinta 245 €/ henkilö. Kesto 12-14 tuntia


Hinta sisältää kahvin/teen ja pientä purtavaa, opas­tuk­sen, ar­von­li­sä­ve­ron, va­kuu­tuk­sen ja Kil­pis­jär­ven alueella haun ma­joi­tuk­ses­ta. Oppaat ottavat retkiltä kuvia, joita asiakkaat saavat maksutta itselleen. Oppaat puhuvat suomea ja englantia.

Mikäli haluat retkille kul­je­tuk­sen ma­joi­tuk­ses­ta, niin ilmoita varausta tehdessä li­sä­tie­toi­hin ma­joi­tus­yri­tyk­sen nimen ja pyydät noutoa. Nouto tapahtuu ma­joi­tus­yri­tyk­sen vas­taa­no­tos­ta, eli recep­tio­nis­ta.

Säävaraus. Minimi kolme osal­lis­tu­jaa, mikäli vähemmän, pyydä tarjous.Retki on mah­dol­lis­ta järjestää 1.7 – 10.9.


Kil­pis­sa­fa­rit on vuonna 1995 pe­rus­tet­tu kil­pis­jär­ve­läi­nen oh­jel­ma­pal­ve­lu­yri­tys. Kil­pis­sa­fa­rien mukana kuljet tur­val­li­ses­ti.

Lue lisää tai Ota meihin yhteyttä

info@kil­pis­sa­fa­rit.fi

Klikkaa ja soita +358405455123

www

https://kil­pis­sa­fa­rit.fi/

Lappilehti
Jaa tämä artikkeli

2022© Lappilehti.Kaikki oikeudet pidätetään.